Dhamma Group

Contact

Dhamma Group vzw
Theravada boeddhistische associatie
Birmese traditie
Lid van de Belgische Boeddhistische Unie (BBU)

Hoofdzetel, retraite, WE en intensieve dag :
Dhammaramsi Meditatie Centrum, route de Floreffe 22 à 5170 RIVIERE

info@dhammagroupbrussels.be

+32(0)474590021

KvO 479.723.297

Histoire

Dhamma group bestaat sinds 1986.
Als Boeddhistische vereniging maakt ze deel uit van de Theravada traditie. Dhamma group zet zich vooral in om het beoefenen van vipassana meditatie mogelijk te maken en te bevorderen. Zij doet dit vanuit een nauwe band met de Birmaanse traditie.

De vereniging werd opgericht door Eerw. Dr. Rewata Dhamma. Deze Birmaanse monnik met internationale faam had tot zijn dood in 2004 de spirituele leiding van de groep. In 2003 werd de groep een vzw met als zetel Hertoginstraat 2 – 1040 Brussel.
Marie-Cécile Forget is voorzitter van de vzw. Kort voor zijn dood, kreeg ze van Dr. Rewata Dhamma de officiële titel van “kammathanacariya”, meditatieleraar en haar boeddhistische naam Dhammadinna.

Spiritueel directeur van de groep is U Paññathamibhivamsa (Birma).

Hij werd op jonge leeftijd novice bij Sayadaw U Pandita. Deze koos hem om in Australië het meditatiecentrum Panditarama te leiden. Sayadaw U Paññathami geeft al meer dan 20 jaar meditatieonderricht, ook in het westen.

Dhamma group is lid van de Belgische Boeddhistische Unie.

De vereniging werkt volledig op basis van vrijwillige inzet en giften. Alleen dankzij de donoren en vrijwilligers  kan Dhamma Group blijven bestaan.

Ons doel is iedereen de mogelijkheid te geven kennis te maken met de Vipassana meditatie. Intensievere beoefening van vipassana volgens de Mahasi methode is mogelijk tijdens dagen en weekends en langere retraites . De retraites bieden de mogelijkheid zich ten volle te engageren in deze praktijk.

De Monniken begeleiden sinds verschillende jaren de intensieve retraites.

Jaarlijks is één retraite gewijd aan de studie van de Boeddhistische teksten, Abhidhamma en Suttas. Deze retraite wordt geleid door Sayadaw U Ottara Nyana, de opvolger van Dr. Rewata Dhamma.

 

Naast volwassenen kunnen ook jongeren zich ook aangesproken voelen door deze meditatie. Op vraag kunnen scholen of andere organisaties een meerdaags programma op maat vragen.