DHAMMARAMSI Centrum

Centrum voor Boeddhistische meditatie
Vipassana Traditie van Birma

De activiteiten van Dhamma Group hebben voornamelijk plaats in Dhammaramsi te Rivière, een klein plaatsje halverwege Namen en Dinant.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het geheel bestaat uit verschillende gebouwen.

Er is een groot huis met een prachtig park. In juli 2009 werd dit eigendom van Dhamma Group. Het biedt ruimte voor een aparte woonst voor de monnik met een privé meditatiezaal. Er komen vier mooie kamers voor meditanten, een bureau met open haard, een keuken en refter. Dit wordt stap voor stap gerealiseerd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tegenover het huis staan de gebouwen waar sinds 2003 de residentiële activiteiten van Dhamma Group plaats vinden en die de vereniging ook in de toekomst zal blijven huren. Er is “le béguinage” met een keuken, een bureau en op de verdieping kamers, badkamers en het appartement van de monnik. Het “atelier” werd helemaal gerenoveerd tot twee slaapzalen en een grote meditatiezaal. In de “chapelle” is loopmeditatie mogelijk. Rechts bevindt zich tenslotte de “forge” met de refter en met haar turbine voor groene energie. De binnenkoer is kalm en afgesloten van het lawaai van de straat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Geschiedenis
Kort voor zijn dood gaf Eerw. Dr. Rewata Dhamma , de stichter van Dhamma Group, de naam “Dhammaramsi” aan deze site. Deze naam betekent “licht van de Dhamma” en verwijst naar het centrum Saddhammaramsi in Yangoon, Myanmar. Hij voegde er “Vipassana traditei van Birma” aan toe om de directe band tussen Dhamma Group en de pure vipassana traditie uit Birma te onderstrepen. Dr. Rewata Dhamma, de stichter, en Eerw. Sayadaw U Paññathamibhivamsa, spiritueel directeur van de groep, schonken beide een Boeddhabeeld aan het centrum. Hiermee toont Dhammaramsi zijn vastberadenheid om het Licht van de Dhamma te verspreiden in België.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Naar Dhammaramsi

Met de auto : : neemt u snelweg E411 richting Namen. U neemt uitrit 15 (LOYERS) en volgt JAMBES, NAMUR. Na Jambes volgt u LUSTIN, DAVE, DINANT gedurende 14km (Nat. 947). Opgelet, ter hoogte van de steengroeve in Lustin is er een smalle doorgang. Na Lustin rijdt u rechts de brug over, richting Profondeville. Na de brug slaat u direct linksaf, richting Dinant. U neemt de eerste straat rechts richting Bois-de Villers, Floreffe. Na een paar 100 m. buigt de weg naar links. Vertraag hier. U ziet aan de linkerkant een klein wit huisje met huisnummer 21. Direct na dit huisje rijdt u links de oprit in. U bent er.

Met de trein : : komt u naar het station van Lustin (zie http://www.sncb.be)